Цитата |
---|
Sweetxxi пишет: теж так поклала на грунт, прив"язала. Деколи накривала пакетом, але листя стали морщитись, ну не було їй чим воду брати, і я не витримала і викинула її. А тепер жалкую, може б вона відійшла |
Я думаю що можливо і відійшлаб. Тут на сайті читала що якщо без коріння то все гарно почистити обробити і покласти попкою орхідею так трішки у водичку і пишуть що дає корінчики. Я не пробувала але якщо колись буде орха без корнів попробую що втрачати.
Цитата |
---|
Sweetxxi пишет: як ти їх реанімуєш, навіть коли немає або мало коріння |
Купила пренесла додому і зразу вибираю з глечика в мене не має терпіння сидіти і чекати два тижні поки привикне

буде привикати в новому грунті і почищена. Раніше садила в той самий грунт тепер ні бо приносиш всяку заразу з магазинів. Так ось Вибираю обтрушую кору якщо щось прилипло до коріння то в теплу водичку кладу і все відходить, відрізую коріння сухе гниле деякі повністтю а деякі до половини якщо в гарному стані, тут вже як получиться бо інколи з боку пускае нові корінці а інколи гниє або висихає. Обмиваю їх теплою водою під краном. Ранки можна обробити зеленкою або углем активованим(не знаю чи правильно написала) так читала що роблять. Я нічим не обробляю, потім кладу на газетку чи тканину висихати так на 3-5 год поки не висохнуть корінчики. І тільки тоді сажаю в нову землю підвязую і дуже обережно поливаю в мене виходить десь через день або два пульвілізатором прискаю або столову ложечку.вода не з крана. І чекаю, наблюдаю

листя спочатку мякенькі а потом стають упругі.Я спочатку так панькаюсь а потім як коли і водою з під крана полити можу, іноді. Ось так